Friday, July 1, 2016

BlogBuster 94: My 2nd Pregnancy Journey

Assalamualaikum semua.


Yeah I'm back to share my next story. As stated above, it's about my 2nd pregnancy journey. Little I know, I'll get pregnant again after the 1st lost. (i mean that soon) LOL My family & friends especially Zara Airyss banyak bagi support. Diari hamil & all the ultrasound pics da selamat simpan dalam laci. Hati boleh dikatakan sedih lagi. Until I found out my menstrual cycle was a few days late than usual. Masa ni malas la lagi nak excited2 semua. Buat relax je dlu tapi early signs of preggy dah ada.Hmm..


THE CHRONOLOGY


1st October 2015

Did a PT test and it was positive. Masa ni memang da lewat sangat tu yang check jugak. Alhamdulillah sujud syukur. But I always bear in mind not to get excited until I make it through my first trimester. Ni fasa yg sangat2 critical. I did lots of reading about pregnancy and miscarriage just to make sure.


14 Oct 2015 (7weeks pregnant)
Meen & Zeda's Bridal Shower



I was 7 weeks preggy at that time. Masa ni tengah fasa mual2 jugak tapi bertahan drive ulang-alik dari Putrajaya - KL pegi keja. I still remember I experienced spotting just like my previous pregnancy. I cried on my way back to Putrajaya thinking that I couldnt handle it for another loss. Until I went to do my first scan at Hospital Bersalin Berisiko Rendah at Putrajaya. The doc said congrats when I was a bit negative bout it.

Doc: "Ada heartbeat ni, nampak x baby awak kecik je dalam tu?"

Me: "Seriously doktor? Ada heartbeat ke? Betul ke ni? *Nanges dalam hati*

Masa tu I even felt reluctant to see the image from the ultrasound. Just imagine how heartbroken I was. My mom & my lil sister accompanied me and I was smiling with teary eyes.

Since my pregnancy was categorised as high risk pregnancy, I was given duphaston to be taken twice daily and also an injection from the specialist since my spotting didnt stop immediately after consuming duphaston.


The injection was given when I was 8 weeks preggy and I did the buku merah a bit early since the doc need to monitor my progress. Alhamdulillah after 5 days, no more spotting and I cried a lot during this period. The doc advised me to bedrest and I took a month leave from school. Luckily it was November and my GPK & GB were very understanding and kind.


10 weeks preggy
pic captured by Abe
Location: Sekinchan
 I really enjoyed my pregnancy when I can feel Little Wan's first kick. I must say that 2nd trimester would be the best time for me coz my tummy wasn't so big and I felt more energetic compared to my 1st and 3rd trimester. I dun wanna share bout my pregnancy until people can notice my bump by their own. Just dun feel like sharing my craving or whatsoever. My parents jadi mangsa since Abe jauh :D
I think people knew about my cempedak goreng story. Takde share craving la sangat booo. What really funny was I wanted makanan kantin from my primary school. Mana nak cari oi. I love Cakoi and went to pasar malam just to grab them. Abe la jadi mangsa kalau dia datang KL.


us during Zeda's big day
(24 weeks preggy)
2nd trimester
I was a bit sad along the journey since Abe couldnt witness my growing belly just like any other couples. Pegi check up klinik sorang2 pun dah syahdu. I will always remind him about my appointment date so that he knows its our important date. Being a PJJ couple isnt easy. I can only ring him after he got back from work which usually late at night. When I was being super excited , he was already exhausted. But I really adore his effort on being such a caring partner when sometimes my emotions were unstable. Sometimes the video call is just looking at me crying. OMG I think my family knew that I cried in my room but pretend to look OK when I was searching for food haha.


Maternity shoot
28 weeks
Location: Putrajaya



Been hoping for miracle every time I applied for Egtukar. People who didnt know the pain of PJJ will say " Ala baru bape tahun, dia utamakan yg da lama berjauhan." "OKla still jumpa every week kan?"
No we didnt meet every weekend, sometimes once a month. If we can calculate on how much we spent for the flight tickets, I think we can buy a limo. LOL. Dahla ni merapu apa plak ni.



I planned to give birth at HUSM Kelantan, so I always had a slow talk with Little wan, "Awak jangan kuar lagi ye, tunggu daddy awak datang." haaaa lepas tu tengokla dia keluar bila pulak kan zzzz...Seronok pulak dia dok dalam perut LOL. I cant wait to share my bersalin story. It's just dramatic like so dramatic. 


Oh regarding soalan sensitif,  I came across it for few times. Usually the response will be like 

Makcik 1: "Oh yela jauh kan? Susah nak jumpa." ZZZ.. 
Makcik 2 : "eh da ada isi ke?" 
Me           : "aritu ada lepas tu gugur"

TOTAL SILENCE

tula lain kali jangan tanya hahaha..

Sepanjang mengandung yang kali kedua ni, banyak craving makanan pantai timur mcm nasi dagang, laksam, cek mek molek, nasi kerabu haha mentang2 la nk bersalin kat kelate & abe ore sano , jangey tubik kecek kelate sudoh LOL. Luckily ada cikgu kat sekolah ni amik order masakan kelate, so yeah hari2 dok order dengan dia je.Berat xnaik mana, adalah dalam sekampit beras huk aloh...


Surprise Baby Shower at Cosy Place
33 weeks pregnant

The best part ever. Aunties cun from Zara Airyss buat surprise uolss. Masa ni baru balik melawat baby Adam, lepas tu konon2 nk lunch sini skali mek Aza gi masak lunch plak kt umah dia. Beriya pulak tu kitorg mkn. (read: me). So jadilah sesi dessert je kat sini. Ktorg pg asing2, so Zeda & Zawa kind of sesat xsmpai2 lagi. Rupanya dorg pg  amik props apa semua. Ciss, terkena den. Tapi end up mmg dorg tersesat betul sbb xpnh dtg restoran tu. So Meen jadi penyelamat haha... Excited ok dapat belon & warm wishes delivery card from all of u, Thank you so much! U girls are the sweetest! Love u till Jannah AUUW..We all banyak amik gambar kenangan je, xdela nak makan dalam pampers ke apa kan bidaah tu semua haha. More on our photo & sharing session. We keep it syariah compliant hehe.



I guess that's all for this BlogBuster. I will share bout my bersalin story plak. Yang ni rasanya paling xakan dilupakan sampai bila2 kot. SERIOUSLY.  Sampai anak ke sepuluh kot.Ok bye. Ok la Kausar da bangun. Till then. 








Thursday, June 30, 2016

BlogBuster 93: My 1st Pregnancy Journey

Assalamualaikum semua.

Mak aih, da setahun rupanya tinggalkan dunia blogging.Banyak yang nak di share sebenarnya, tapi atas kekangan waktu asyik delay je. Oklah, basically blog ni tempat nak share benda2 penting yang terjadi dalam hidup. So I guess, I would like to share my 1st pregnancy journey.


THE CHRONOLOGY


23rd June 2015.

Might be the happiest day in my life ever. Did a Pregnancy Test and alhamdulillah it was positive. Boleh dikatakan masa ni berada di awangan jugakla. I was hoping to get pregnant as early as day 1 after kawen LOL. I did the test at my rumah sewa at that time, Kenari apartment. My housemates were among the earliest one to know the news.



2nd July 2015

Mula la kepochi dkt in laws and some of the teachers at my school pun tau. This is the downside okay when u kena usik macam2 zzz.. Semangat dah beli diari hamil masa ni. My estimation due date was on 28 February 2016.



12th July 2015

Abe (my husband) came over to KL. We did the first scan at Maria's clinic Putrajaya. Sadly nothing to be seen. But the doc said maybe it's too early so we can always do another ultrasound later. I was 7 weeks pregnant at that time.



21st July 2015

Did my second scan at mama's clinic. Sadly, nothing to be seen. No heartbeat even when I was 8 weeks preggy. My mama said just get ready for the worst. My pregnancy might not survive but we still have faith in it.

That was the moment I no longer felt that I was a pregnant lady.


25th July 2015

After all the suspense, I experienced spotting and later came the bleeding  part T___T. Abe knew it was categorised as "Threatened miscarriage" but he didnt want to let me down.

I went to the labour room as I was bleeding heavily, the doc said my cervix was still sealed nicely maybe it was from my old blood. I went back home with a new hope.



2nd August 2015

Had a hearty breakfast with Abe at Umai Cafe when suddenly I felt sudden cramp around my tummy and it gradually became worse. I tumpah darah ok mcm dalam drama selalu buat tu untuk orang gugur tu. Padahal masa tu plan nk meronda merata but ended up went to the hospital.

I was pushed using a wheelchair and masa tu memang dah rasa xde hope sgt untuk baby selamat. I still remember I can hear the Zohor Azan in my room. Doktor agak lambat masa ni sigh. I mintak dkt nurse utk panggil abe masuk teman huhu..abe did explain to the doc what happened. All the jargons from the medic stuff & maybe doc tu pun cam pelik LOL. It took them around 1 hour to clean everything in my womb. NO D&C was done because I had a complete miscarriage. Doc tunjukla apa yg ada masa tu. It was just a round shape meat yang xde rupa org pun. Nurse sgt supportive & banyak bg semangat masa down T__T .Masa tu specialist pun dtg nk check everything & I was a bit mad when the doc sempat lagi buat revision mana ovari etc masa I tgh sakit gila T___T. I was being monitored for an hour.

Masa tu termenung tengok siling hospital. Ya Allah, punah satu harapan. T___T masa tu blur lagi xnanges mana, cuma sempat mesej GPK skolah ckp MC seminggu sebab keguguran. Balik dari hospital tu hujan la plak, bertambah syahdu. Masuk dlm keta, bahu abe jadi tempat bersandar.

Bermulalah episod menangis tak sudah. Abe xlunch lagi masa tu, da nak dkt pukul 4pm. So masa tunggu abe beli makanan tu, ternampak pulak sorang ayah bergurau senda dengan baby dia. OK BANJIR LAGI T__T masa tu pulak dok pasang lagu opick dalam keta, lagi la syahdu oi.

I gugur hari Ahad, masa tu nanges plak memikirkan abe kena balik KB da esoknya. So after fikir masak2, I wanna go with him to KB. I cant imagine being far away from him when I need him the most. So dgn muka sakit tu, naikla first flight to KB on Monday.

Honestly, it took me some time to accept what happened to us. I was so fragile that I can cry easily. Yelah I still pantang 44 hari tapi without a baby & I felt so sad. T__T. Pegi keja muka kena positif okay. Masa ni muncul lah segala pendapat, maybe kerap travel jadi gugur since we are PJJ, stress ajar year 6 jadi gugur. As stated by the doc, actually miscarriage ni xde definite reason how it can happen. It's like kun fayakun.


So life must go on. Abe planned a vacay for both of us so that we can chill after what had happened.





Dear miscarriage couples,What I must say is, dun feel sad for too long. Have faith in Allah. InsyaAllah He knows what's best for us. Please look on the bright side. At least, we still had the experience of being a pregnant couple. Keep on supporting each other and make lots of Doa. Keep on praying for the best :)


Pulau Redang gateaway on Sept 2015

That's all for this blogbuster. Will share about my 2nd pregnancy journey on my next post. Stay tuned. :)

Tuesday, May 5, 2015

BlogBuster 92 Half of My Deen





Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah... Endless Alhamdulillah to the Almighty. I am officially a wife to my dream guy! After 1 and a half years of engagement, Allah unites us in this beautiful Ijab & Qabul. No words can describe how thankful I am for this amazing bond between two souls well in fact, two beautiful families.


The Tomin's family

The Wan's family.



BTS of Aliah & Syahmi
  • Mr. Syahmi a.k.a Hubby (or Abe) discovered my FB from my fellow friend, Mr. Yunos in 2010.
  • Started the first move on September 2012 through his sister after following my updates from afar.
  • Exchanging emails about ourselves (taaruf).
  • Family meeting on December 2012.
  • Engagement on 10th  August 2013.
  • The Ijab & qabul on 6th December 2014.

Our humble E-day at Besut, Terengganu.



So yeah, that's how JODOH works. It is full of surprises and yes, you'll never know until Allah made it easy and smooth for both of you. No dating. not even uni mates, we are from two different worlds but hey here we are, we are now married. I am still in the stage of "seriously, are we married now?' haha. Time flies and yeah, today marks the 5th months of our wedding. Alhamdulillah. Marriage is not mainly about fulfilling your desire but the ultimate goal is to fulfill Allah's desire and gain His blessings as much as we can. And that is how Allah has completed half of my deen :)






The hardest part for me is to look at my husband's eyes since we rarely talk to each other. LOL





That awkward moment when you talk about football to start the conversation. I almost died of shyness.


Beautiful moment captured by my dear Zawa :)



 ( Ar-Rum, verse 21)
 And of His signs is that He created for you from yourselves mates that you may find tranquillity in them; and He placed between you affection and mercy. Indeed in that are signs for a people who give thought.

Wednesday, August 6, 2014

BlogBuster 91 : #throwback2013

1 Syawal 1435H
  
Salam alayk dear readers! It has been awhile since my last post this year. I miss updating my precious blog. T___T  Working life as a teacher has made me so busy making excuses neglecting every single precious moments in my life. Yesterday, when I was busy doing nothing, I went through my old blogbuster and yeah how I miss the good old times sharing those little things in this blog. Thus, I set my own goal to share anything that happen  to me (well not really everything)  in this blog so that I can cherish it later :)


 I wanted to recap some of the important events that happened during 2013

#Graduation Ceremenoy @ Macquarie Uni, Sydney

23rd April 2013


 Lots of funny incidents happened before, during and after graduation. The best would be the wrong train ride! Hahahaha yeah I know, it's my fault. I was busy with the bouquet and my long dress and I ran into the wrong platform and my family followed  me as in nothing wrong. Not until  my dad read the station list on top of the train after so many stops and yeah. "u can put the blame on me, yeah sing it yo!"


Selfie @ Sydney taken by Zawa


#Plapi's tragic moment.
22nd May 2013

I must say it was the most heart wrenching moment in my life T__T Our precious fat cat, Plapi was diagnosed with toxoplasma disease. So Plapi is not allowed to enter our house since he is the carrier of the disease. It took 3 weeks for the vet to identify the real problem till one of the vets suggested the hardest option which is "Put to sleep". Luckily, my good friend Syamim and my sis disagreed with the suggestion. So alhamdulillah, now he is still alive with only 8 lives left LOL.

#2nd Graduation IPG, Malaysia
PICC Graduation, 27th May 2013

Yeay! All praises to Allah for all His endless blessings, and to my beloved parents, this is for you :) *Macam dapat award ok*I had a teribble eyebag during the ceremony because I cried a lot thinking bout Plapi.



#Miss ALiah in action!
First Posting, 1st July 2013

Alhamdulillah I am officially a teacher after a few months waiting for the duty call. I met so many wonderful people throughout my journey at this lovely school. I wish I can be here a bit longer but Allah knows best. Where am I teaching now? I'll let you know on my next blogbuster.


#Maryam Izzah, apple of my eyes.
Maryam Izzah, 13th  October 2013


 On that precious day, our family is blessed with a cute baby girl named Maryam Izzah.
Alhamdulillah, I'm officially an aunt :D. Now she is 9 months old! Subhanallah how time flies.

#Sweet Syawal September
3rd Syawal 1434 H -1st Sept 2013. :D


So I guess that's a little bit of my 2013 memories. I did add on/ upgrade some of new recipes in my baking dictionary lol. InsyaAllah I really hope one day I can launch my own dream coffee house. Amin Ya Rabbal Alamin.

                                                             Kedai Kuih Muih Kak Yah
 I need fancy names for my future dream cafe.


 # Cheesecake hek eleh xmeleleh
Fat : 0% guaranteed



 # Rainbow cake paddle pop yeah yeah
LAME JOKES DETECTED


#Red Velvet Valentino Ronaldinho
someone's fav meow


#Congo bars Dr. Fadzley ko dah kenapa

you can do a magical tango dance after one bite



Here's a present for all of you. Please don't kill me.


Monday, April 14, 2014

Blogbuster 90: Si Peragut Kebahagiaan

Situasi 1:
"Abang, sudah-sudahlah tu. Anak kita ada kat sini, kalau ye pun, abang pergi kat luar." kata si isteri penuh sabar.

"Hmmm, yelah. Awak ni saya nak h***p pun tak senang." bentak si suami pula.

Asap mula berkepul disegenap ruang halaman rumah bersama lagak hero malaya. Indahnya dunia, terasa hilang segala masalah dan kekusutan jiwa.


Situasi 2:

Menunggang motorsikal atau memandu kereta bersama rokok di tangan. Dihembusnya pulak di depan anaknya yang tidak memakai topi keledar( motor) dan tali pinggang (kereta). Wah! ini contoh terbaik sekali!

Situasi 3:

Merokok di kedai makan. Uish memang layanla, nak-nak lepas da habis makan. Selera betul rasa dapat minum sambil hembus-hembus lepas tu orang yang terdekat merana nak muntah.

*ketahuilah bahawa orang sekitar anda sedang menyumpah-nyumpah anda di dalam hati*

Situasi 4:

Pelajar 1 :"Teacher, kenapa orang dewasa tak boleh rokok depan anak-anak?" soal pelajar Tahun 1 penuh tanda tanya.

Guru : " Oh tak boleh sebab ianya membahayakan kesihatan anak-anak." balas guru dengan penuh rasa kecewa terhadap senario itu.

Pelajar 2: "Eh mana boleh merokok la, saya tengok ustaz tu kata dalam tv HARAM merokok." pintas seorang lagi pelajar yang berada di situ.

Menangis. T___T



ROKOK. 

Entah apa yang sedap, saya pun tak tahu. Yang pasti rokok ialah peragut kebahagiaan, bukan sahaja kebahagiaan keluarga, kebahagiaan diri sendiri pun diragut sedikit demi sedikit. Apatah lagi kebahagiaan beribadat.

Apa yang saya maksudkan dengan kebahagiaan? NIKMAT KESIHATAN.
Wahai perokok, sila tatap wajah anda di cermin,
Bibir mula hitam, gigi dan mata mula kekuningan, batuk makin kerap.
Anda rasa semakin sihat kah?
Itu baru bahagian luaran, bagaimana pula rupa dalaman organ anda yang bekerja keras saban hari membersihkan toksik yang dimasukkan secara 'sengaja' tanpa belas ihsan.

Wahai para suami, ketahuilah isteri anda sedang memendam duka atas tabiat merokok anda itu.
Dimana janjimu untuk berhenti selepas mendirikan rumahtangga?
Setelah diijab kabul, alasan "selepas mendapat anak,barulah saya  berhenti" pula dipakai guna.
Kini anak kian membesar dewasa, dilihat ayahnya merokok penuh gah, si anak ini mula menjinak-jinakkan diri mengikuti jejak langkah yang sama.
Kau marah pula bila anak merokok bukan? Dibilangnya baik kalian boleh merokok tetapi dengan syarat kalian merokok setelah bekerja agar "duit" yang dibelanjakan itu ialah duit kalian sendiri.
Dan kitaran ini akan berterusan hingga ke generasi seterusnya.









Astaghfirullah, astaghfirullah, astaghfirullah.

Sesungguhnya saya sedih melihat majoriti jejaka Malaysia adalah perokok. Apa sudah jadi? Mengapa anda pilih untuk jadi perokok? Bukankah sudah jelas kesan buruknya lebih banyak berbanding kesan baik?



Wahai wanita, Jadilah wanita yang tegas berprinsip!
Jika si dia itu perokok, fikirkanlah nasib keluarga anda pada masa akan datang.
Jangan jadi si 'patuh' yang tabah menghidu asap rokok kekasih anda saban hari.
Mengapa anda perlu bertegas tentang hal itu? saya serahkan kepada mereka yang lebih alim untuk menghuraikan perkara ini.

Ingat, anda ada hak memilih. Usah menjadi "eh takpelah, nanti dia berhentilah tu." If he really loves you and loves his DEEN, he wont even choose to smoke.




Untuk pihak yang berkuasa dan mempunyai kuasa pula,
tolonglah hentikan penjualannya serta merta! Saya amat membantah amalan merokok!

Maaf jika tulisan saya kali ini ada mengguris hati-hati mana pihak. Tujuan ianya ditulis juga ialah atas dasar kasih sayang dan keprihatinan atas sesama Muslim. Sedih apabila saya dapati golongan suami/ bapa terbelenggu didalam tabiat yang membahayakan kesihatan ini.


Akhir kalam.

Hidup kita singkat. Abdikan ia dengan ketaatan kepada Allah SWT. Khuatir jika Syaitan yang menghasut kita mengingkari perintah dan suruhan Allah, mentertawakan kita di akhirat kelak.


Dan berkatalah pula Syaitan setelah selesai perkara itu: "Sesungguhnya Allah telah menjanjikan kamu dengan janji yang benar, dan aku telah menjanjikan kamu lalu aku mungkiri janjiku itu kepada kamu dan tiadalah bagiku sebarang alasan dan kuasa mempengaruhi kamu selain daripada aku telah mengajak kamu lalu kamu terburu-buru menurut ajakanku itu maka janganlah kamu salahkan daku tetapi salahkan diri kamu sendiri. Aku tidak dapat menyelamatkan kamu dan kamu juga tidak dapat menyelamatkan daku. Sesungguhnya dari dahulu lagi aku telah kufur ingkarkan (perintah Tuhan) yang kamu sekutukan daku denganNya". Sesungguhnya orang-orang yang zalim (yang meletakkan sesuatu pada bukan tempatnya) beroleh azab yang tidak terperi sakitnya.

(Surah Ibrahim, ayat 44)

 Semoga usaha kalian untuk berhenti merokok kerana ALLAH dipermudahkan, Amin Ya rabbal alamin.

Tuesday, January 21, 2014

BlogBuster 89: Sebarkan Bahagia!

Salam Alayk dear readers!
How are you? I hope all of you are doing great. :)
well, this blogbuster is going to be a bit different from my other blogbuster 
since I am going to talk about a public figure that I truly admire.

Ustazah Fatimah Syarha Mohd Noordin.





A well-known novelist who writes wonderful stories about love in the most islamic way.
I personally learned a lot of things from her writings and I'm still learning it till now.
I have been a follower of her novels since then and I decided to spread the love to others.

This is the first novel I fell in love with.


 
 This novel taught me how to preserve love before marriage. It shows me a clear view on how to deal with non-mahrams and I must say this novel gives a huge impact in my life. 
The most significant phrase that I still remember 
"Kalau wanita itu sudah mesra dengan ramai lelaki sebelum berkahwin, apa lagi yang istimewa yang boleh dipersembahkan kepada suaminya selepas berkahwin?" 
I strongly recommend to all teenagers out there to grab a copy of this novel and insyaAllah you will not waste your time for some "cheap love" after knowing what "true love" really means.


The second novel that captures my heart.

 Yes, it's a duo! A happy married couple wrote this beautiful masterpiece on how to find a soul mate in a halal way. I must say they could be writing this based on their own experiences nevertheless, people can learn so many things in this book! It talks about the misconception of syariah & adat in weddings, and also guidelines for engaged couple and how to impress your partners :) The most important thing is love for the sake of ALLAH and insyaAllah you'll be happy.



 The third novel that I fell in love with.
 The theme of this novel is medical & Quran scientific explanation on certain issues. I really like the way each chapter has to offer whenever i flipped through the next page. Is it compulsory for people to pray even though you cant get up and have health issues? Ever wonder where all the innocent babies go when their so-called parents disowned them? You really need to check this novel out to get the answers!



The next anticipated novel & drama!



 Okay honestly, I haven't finished reading this novel but I did watch the first episode of "Aku Ada Wali" on Tv Al-Hijrah last week. Subhanallah it's funny yet informative! Congrats to all the team members for the wonderful effort in producing islamic drama. Did I mention the location of this drama? It's in KOREA! My wishlist place sobs sobs


If you wonder where can you purchase the books?
Worry not coz you can buy it online and order the books from me!
Yes, ME! hehe

Before that, let me tell you the history of this company (Quoted from Sebarkan Bahagia FB)

The History of Sebarkan Bahagia

Company Overview
SEBARKAN BAHAGIA RESOURCES telah ditubuhkan pada tahun 2013. Diasaskan oleh Dr. Farhan Hadi Mohd Taib dan isteri tercinta, Fatimah Syarha Mohd Noordin yang kedua-duanya mempunyai banyak pengalaman dalam bidang penulisan.

Penubuhannya adalah bertujuan untuk menyebarkan bahagia kepada masyarakat dengan menyediakan keperluan bagi akal, jasad dan ruh mereka. Demi merealisasikan hasrat itu, syarikat ini menyediakan produk dan perkhidmatan sebagaimana berikut:

1. Menerbit dan mengedar buku-buku membina yang sesuai bagi seisi keluarga sebagai santapan akal.

2. Mengedar makanan kesihatan terpilih dan pakaian patuh syariah bagi melengkapi keperluan jasad.

3. Menjadi perunding motivasi dan penceramah agama bagi memenuhi kedahagaan rohani.


Mission
1. Pulang kepada Allah dengan memikul tugas hamba dan khalifah Allah.
2. Membangunkan jiwa-jiwa umat dengan majlis ilmu.
3. Menaikkan ekonomi umat Islam dengan keusahawanan
4. Membahagiakan manusia.




Objektif

1. Menyediakan dan mengedarkan produk–produk yang memberikan kebahagiaan holistik kepada masyarakat.

2. Membawa hati setiap individu dalam masyarakat bertaut erat dengan Pencipta melalui produk yang dihasilkan.


Kenapa Produk Sebarkan Bahagia lain daripada yang lain?

Ciri-Ciri Buku Terbitan Sebarkan Bahagia:

1. Berusaha keras memastikan fakta yang diberi adalah tepat.
2. Menggunakan Sistem Dewan Eja.
3. Diperiksa oleh konsultan syariah.
4. Menekankan pendidikan.
5. Berwarna penuh atau warna spot.
6. Isi ringkas tapi lengkap.
7. Reka bentuk universal dan kontemporari.
8. Foto, ilustrasi dan grafik.
9. Jadual, carta dan peta minda.
10. Flashers dan captions.
11. Kotak info.









                                              AN ACCEPTANCE LETTER FROM SEBARKAN BAHAGIA






Subhanallah, I've never viewed myself as a businesswoman but after reading it, I really want to spread the love to others. I want everybody to gain knowledge, learn something and get inspired!

Sebarkan Bahagia offers some other products too...



For little caliphs



If you would lke to make an order, the steps are simple!

Step A
Description

Cara Pembelian semudah 1,2,3.

1. Baca Bismillah.

2. Bank in duit:

Bank Islam Dr. Farhan Hadi: 03072020837548,
atau Maybank Dr. Farhan Hadi: 162553052244

3. Sms DAN e-mail nama, alamat serta nombor rujukan slip/bukti bayaran ke:
No.Tel: 0132808063.
Email: sebarkanbahagia@gmail.com




Snap a picture of your receipt payment to me and send it via FB/Instagram/Twitter :)


As simple as that, so I hope you wont feel hesitate to make your orders ^_^


For more info, you can click this link: SEBARKAN BAHAGIA

Jazakallahu khayr for reading!

Sunday, July 21, 2013

BlogBuster Special Edition: Kausar

Ramadan Al-Mubarak menjelma kembali.

Masih segar di ingatan Kausar tentang peristiwa di bulan Ramadan tahun lalu.

"Akak, saya serabut la. Saya tak tahu apa yang saya patut buat sekarang." Luah Kausar pada rakan sekuliahnya, Ustazah Hanim.

"Kausar, sekarang ni kan bulan Ramadan, doa mustajab tau,doa banyak-banyak pada Allah semoga ditunjukkan jalan yang terbaik untuk awak."

"InsyaAllah akak, saya cuba." balas Kausar bersama keinsafan yang menerpa.

Setiap kali tiba waktu berbuka, Kausar akan membiasakan dirinya untuk berdoa selama beberapa minit dengan sepenuh hati untuk meluahkan segala perasaan yang tersimpan di dada. Kausar juga membuat nota tentang perkara-perkara yang ingin dipohon agar tidak lupa.


Airmata Kausar deras membasahi pipi. Malam-malam Ramadan dihiasi indah dengan ibadah terawih dan qiamulail. Kausar bersyukur kerana hatinya sudah terikat dengan ibadah terawih sedari umurnya 11 tahun. Dia masih ingat pada suatu ketika, ayahnya tidak dapat pergi ke surau bersama-sama kerana ada urusan yang mendesak. Kausar menangis sepenuh hati mengenangkan yang dia akan ketinggalan satu malam terawih di masjid kegemarannya lantaran tiada siapa yang akan menghantarnya. Kini, setelah dewasa Kausar hanya tertawa mengimbas kembali detik usia kecilnya. Di bulan Ramadan juga, sudah menjadi kebiasaan Kausar untuk merenung langit pada waktu malam.

"Sofia, kau perasan tak langit waktu bulan Ramadan cahaya dia luar biasa?" tanya Kausar pada Sofia.

"Yeke, aku tak perasan la pulak." balas Sofia acuh tak acuh.

"Eh, lain tau sebab banyak malaikat turun ke bumi. Langit jadi bercahaya sangat. Aku rasa tenang je tengok atas." kata Kausar sambil kepalanya didongakkan ke langit.

"Cepat Kausar! Terawih dah nak mula tu!". Maka berlarilah dua sahabat baik itu menuju ke rumah Allah.

Banyak kenangan manis Ramadan yang dilalui oleh dua sahabat ini. Selain Sofia, Kausar juga mempunyai ramai kenalan yang sentiasa menceriakan hari-harinya. Pernah suatu ketika Kausar terlupa untuk bangun sahur, maka ramailah rakan-rakannya mengusik melihat wajahnya yang pucat lesi itu.


Masa berlalu dengan pantas, kini fajar Syawal menjelma.

Syawal: Bulan dimana Kausar mendapat petunjuk daripada Allah tentang segala hajat yang pernah dipohonnya. 

Benarlah firman Allah dalam surah Ali-Imran ayat 54 yang bermaksud: 

“Dan Mereka Merancang,Allah juga merancang,Dan ALLAH sebaik-baik Perancang”


Dan kini, Kausar amat bersyukur dengan segala apa yang terjadi dalam hidupnya yang direncana cantik oleh Yang Maha Esa.

Dalam sayup hening malam itu, Kausar berdoa pada Kekasih Yang Maha Agung.

"Ya Allah yang Maha Mendengar,
Dalam lautan umat manusia, Engkau masih sudi Ya Allah mendengar permohonanku, hambaMu yang hina ini.  Sesungguhnya Engkau mengetahui segala sesuatu dan Engkaulah yang Maha Mengasihani.

Ya Allah, aku bersyukur atas segala nikmat yang telah Kau berikan pada ku. Kau ampunilah dosa-dosa kedua ibu bapa ku, dosa-dosa ku, seluruh muslimin muslimat,mukminin dan mukminat Ya Allah kerana tanpa maghfirahMu tentulah kami akan menderita. Engkau rahmatilah kami di dunia dan akhirat dan kumpulkanlah kami di syurgaMu, rabbana atina fi dunia hasanah, wa fil akhirati hasanah waqeena azabannar."

    ****************************************************************

Kausar : "Sofia, minggu ni aku balik ya, mak aku kata diorang buat open house weekend ni hehe."

Sofia: "Kau memang, ada je alasan nak balik rumah kan? Haha Safe trip!".


Kausar merenung jam tangannya. "Hmm, ada lagi sejam before depart ni. Layan lagu Maher Zain la kejap".
Lagu "Guide Me All The Way" diputarkan berulang kali. Memang Kausar perlukan bimbingan Allah setiap masa. Selepas puas duduk termenung melihat pesawat datang dan pergi sambil membelek telefon pintarnya, Kausar tergerak hati untuk berjalan sebentar ke kedai roti di lapangan terbang itu.

Syawal menggalas beg pack apabila selamat mendarat di lapangan terbang itu. Perjalanan yang mengambil masa sejam itu sudah menjadi rutin buat dirinya yang merantau jauh demi menimba ilmu.Syawal yang baru sahaja tiba dari Pantai Timur ke utara tanah air itu mula mengorak langkah keluar menuju ke pintu utama. Syawal sangat berhati-hati agar dirinya tidak melanggar orang ramai yang sedang berpusu-pusu keluar. Sedang dia berjalan, matanya tertumpu ke arah sebuah kedai roti lalu terlihat kelibat seseorang yang dikenalinya. "Mungkinkah dia atau mungkin tidak?' bisik hati Syawal.

Bersambung.....