Friday, January 4, 2013

BlogBuster 85:Mengenal Cinta bersama Muhibbain



             Salam friends!

Kabare?Harap semuanya waras2 ye di bawah lindunganNya insyaAllah.

Sape penah dengar nama "Muhibbain" sebelum ni? haaa, kalau ada yang belum pernah dengar/kenal meh cikgu nak citer skit ni.

"Segalanya bermula disini" Bak kata tv alhijrah.

Kisahnya satu petang tu buka la tv 114 lepas tu terdengar lagu yang sedap menusuk sanubari.
Tajuk lagu tu "Mengenal Cinta". Memang best! Bisa membuat pendengar menitiskan airmata keharuan.
Kaji punya kaji, kumpulan Muhibbain yang nyanyi lagu tu.

Trivia Muhibbain:

* Group ni bernaung di bawah Inteam Records.
*Berasal dari Indonesia.
*Dianggotai oleh 2 orang pemuda. (Tapi kat cover album ada sorg je)
*Mempunyai nada suara "Husky" yang sedap.
*Album ini berkonsepkan selawat dan ada 6 buah lagu pada harga RM19.90.
*Album yang dipasang sepenuhnya dalam kereta kalau pegi jalan2. (eh kena cter ke?)


Apa yang menarik tentang album ni sampai kena review?

Haaaaaa. memang menarik sangat sebab lagu2 dia best. Tak caya cuba dengar album preview kat bawah nun.  Please Press the play button while reading my reviews.HAHA Amboih paksa nampak?







1.Kunci Syurga.

Lagu comel dgn video clip yang comel. :)

Lirik pilihan: "Jalan pulang bukannya mudah, musuh nafsu ajak menyerah, Maha Bijaksana Rabunna, beri bekal dengan Mahabbah"


2.Mengenal Cinta

Lagu yang damai dan "menyejukkan" :) Video clip dia canggih ada meter-meter ;D


Lirik pilihan: "Pada setiap umat manusia, Allah utuskan RasulNya, Rasul pembawa risalah, Ajaran yang Maha Esa. Betapa Beruntungnya kita, Diutus yang teristimewa, Sebaik-baik manusia, rahmat bagi alam semesta."

3.Find My Way Home
The best song ever! The lyrics are superb, Wallahi!

"Where do I begin, to tell you Ya Allah my sins, I dont know where to start, my shame and sadness crumbling in. Find my way home, Ya Allah Im so broken,Find my way back to the place, even if it's not heaven, just don't let me be far from you Ya Allah, I just need to find my way back to you..."

:') cries.


4.Kembali Pada Cinta

Lagu yang santai dengan techno Justin Bieber hehe.

Lirik pilihan: "Sudah cukuplah benci, sudah cukuplah dusta, hati ini bukan dicipta tuk menderita."


5.Little Child (The lullaby)

Lagu ni memang sesuai sangat untuk dodoikan anak kecil, rasa lentok je. betul!

"Little child dont you cry Allah will be, always be by your side never he'll leave, follow Muhammad SAW our prophet must we,to make complete our faith and our beliefs."

6.Taman Syurga

Lagu selawat yang indah dengan gambaran keindahan syurga!

Lirik pilihan: "Gambaran diberi,tuk bisa dibayangi, buah embut dari keju, lebih manis dari madu, sungai mengalirkan susu, yang lihat pasti mahu nikmat dan kurnia Allah di taman-taman syurga, nikmat dan rahmat Allah disini dan disana."








Okay yang ni playlist lagu-lagu muhibbain! Enjoy :) Sila serbu toko-toko jamu musik untuk beli album ni ye. Memang berbaloi-baloi :D

-WASALAM-

                              

No comments:

Post a Comment