Sunday, September 25, 2011

BlogBuster 64: Sekitar RSP Sydney 2011

311865_2187318916218_1044399163_32388027_1182877055_nAlign Center

Salam alayk :)

Moga kalian di dalam keadaan yang sejahtera hendaknya,InshaAllah.

Alhamdulillah,

Pada 24 September 2011 bersamaan dengan 26 Syawal 1432 H,

telah berlangsungnya Road Show Palestin 2011 yang bertempat di

National Centre of Indigenous Excellence, Redfern.


Terima kasih tidak terhinngga diucapkan kepada Sydneysiders yang sudi hadir

memeriahkan majlis RSP '11 :)

Semoga Allah membalas jasa kalian semua dengan syurga yang dibawanya mengalir sungai-sungai yang indah.

Biiznillah :)


DSC_0097

Suasana di dalam dewan sewaktu 'talk' sedang berlangsung.




294566_2187334716613_1044399163_32388071_809746368_n

Tabung Derma untukmu Palestin :)



308256_2187325036371_1044399163_32388043_1244592026_n

'The Lost Land' adalah sebahagian bahan pameran yang berjaya menarik tumpuan.



312721_2187307435931_1044399163_32387987_1309683254_n


"Searching For Salahuddin"



DSC_0121

Model of "Dome of The Rock & Al-Aqsa Mosque" yang dibida pada harga yang tinggi sehingga mencecah ke ribuan dollar.



DSC_0123

Boycott lah barangan Israel, pelbagai alternatif tersedia untuk kita.




IMG_3223

"Silent Bidding" yang berlangsung dengan rancaknya, tidak se 'silent' namanya :)



298304_2187309395980_1044399163_32387994_1779822308_n

Antara barangan-barangan yang tersedia untuk dibida.



Selain barang-barang bidaan, pelbagai barangan menarik turut dijual

seperti:


315451_2187313876092_1044399163_32388009_2127867868_n

Majalah Solusi




DSC_0110

Barang- barang Palestin.

DSC_0106

I Heart Palestine ;



DSC_0105

pengunjung booth jualan :)




Takkan barang-barang cenderahati je kot,

macam mana dengan MAKANAN a.k.a FOOD?:O

Jangan risau!

Makanan yang lazat ada juga dijual disini!


319277_2187301635786_1044399163_32387969_188496999_n

Nasi Goreng & Mee Goreng yang dijual pada harga yang berpatutan :)
Hanya $5 sebungkus!



DSC_0041


Cupcakes Kasih Palestin pun ada :)




DSC_0036


$2 je utk 1 cupcake, murahkan? :)

Credit to Miss Zawa for the lovely icing and decoration,what a joint venture!


DSC_0119


Mai kak, mai adik, mai datang beli :)



308930_2187310756014_1044399163_32388000_1694023624_n

Sypec (Petronas Sydney Club) pun ada :)



DSC_0116


Sambil membeli,sambil menambah ilmu pengetahuan.


DSC_0103

Setiap pengunjung juga menerima 'goody bag'


DSC_0086


Wajah kesayangan hamba :)



DSC_0101


Wajah kesayangan hamba 2 :)



DSC_0096


"Live Bidding" yang gamat, persis cerita P Ramlee : 3 Abdul :)




DSC_0127


Kemuncak acara: "sharing session" dari Saudara Palestin.

Setiap pengalaman yang dikongsikan sangat menyentuh jiwa saya,

tetapi seperkara yang saya paling ingat ialah:

"Di Palestin, seorang ayah tidak dapat berjanji apa2 kepada anaknya dan keluarganya kerana mereka tidak pasti sama ada mereka masih hidup lagi pada waktu Subuh esok."

Di Palestin juga, kaum wanita disana akan sentiasa memakai hijab di rumah dan membuka pintu rumah mereka agar senang pemuda2 palestin lain datang untuk membantu sekiranya rumah itu diserang tentera Israel.

Betapa hebatnya jiwa mereka dalam melaksanakan perintah ALLAH dalam apa jua keadaan. Bagaimana pula dengan kita?#reminderformyself



DSC_0131

Persembahan sajak dari Saudara Nordin yang menyentuh hati.



DSC_0087


Permata Hati kami : Suhayl Ariq yang juga lincah mengikuti RSP :)



DSC_0135

Setelah aktif seharian, akhirnya Suhayl lena dipangkuan :)




DSC_0183

Bersama akhawat yang turut menjayakan RSP.


DSC_0157

with Love from Sydney-Melbourne-Canberra :)



Highlight of the day : Flag signing :)

314780_2187347756939_1044399163_32388099_1616234648_n

DSC_0176


Sign jangan tak sign :)


314648_2187331956544_1044399163_32388063_2089753059_n

corak yang menarik perhatian :)

Alhamdulillah, RSP Sydney berjaya mengumpul sumbangan sebanyak
$7,429.52 hasil dari jualan+bidding+derma :)

p.s: Sekalung penghargaan saya ucapkan pada adik2 & rakan di Macquarie yang sudi hadir di RSP :) Moga kita berjumpa lagi di pertemuan yang akan datang,insyaallah.
Mereka adalah: Khadijah,Aqilah,Al-Nazliana,Nur Atikah,Thoyba Mursyidah,Najwaa Muslim,Amirah Khairilanuar & Anwar.

Jazakallahu Khairan Kathira :')
Diantara semua, Allah memilih kalian untuk hadir ke majlis ini.
Moga manfaatnya dapat dikongsikan bersama.
Hati ini lebih berbunga mekar andai semua rakan2 dapat hadir, tapi benarlah Allah sebaik-baik perancang :')

*pictures taken from Miss Zawa & Miss Hawa :)
-end-

2 comments:

  1. nanti bile jumpa wawa, cakap kat dia izy rindu dia eh. hee. rindu aliah jugak!

    ReplyDelete
  2. Cikgu Al.. Mana dpt mag Solusi kt Sydney?? Nak jgk.. :(

    ReplyDelete